Om ägarskiften Seminarer Praktiska råd Företagsförmedling Samarbetspartner Inspiration Kontakt Aktuellt Press
 

Andra förebilder
Läs om och ta lärdom av "tablettbrudarnas"
berättelse
De köpte en plantskola tillsammans och skapar lycka i vardagen med blommor och tomater


Låt dig inspireras av Hanna Bruce, ägare
och VD för Växbo Lin.

 
 
 

Förebilder

Växbo Lin

Växbo Lin är Skandinaviens enda linspinneri och väveri, en liten fabrik i Hälsingland där de väver fantastiska linnetextiler. Detta företag är Hanna Bruce ägare och VD för sedan sex år tillbaka och hon ser det som en fantastisk ära och spännande utmaning, att föra lintraditionen vidare genom att driva Växbo Lin.Drömmen om att hon någon gång skulle stå som ägare till Växbo Lin tog sin början för nio år sedan då hon sommarjobbade i Växbo som guide. Sedan dess har hon med intresse följt Växbo Lins utveckling.I somras kom dagen hon hoppats på när hon och Jacob, hennes man, var i Tällberg och firade treårig bröllopsdag. Där träffade de av en slump Rolf Åkerlund och nämnde att om han skulle sälja Växbo Lin någon gång, så är de intresserade av att köpa det. Här är de nu ett år senare… de sa upp sig från sina jobb i Stockholm, hyrde ut sin lägenhet i Birkastan och tog med sig sin ettåriga son och flyttade till sommarstugan i Hälsingland. Där bor de nu i ett rum, utan kök och med ett företag med sju anställda.


Hannas egna ord

Vem är då jag? Som person är jag energisk, nyfiken och viljestark och dessa personliga egenskaper har jag att tacka för att jag nu är där jag är. Min bakgrund är att jag är uppvuxen i Stockholm men räknar mig lite som halvhälsing då båda mina föräldrar kommer från Rengsjö (grannbyn till Växbo). Jag har en magisterexamen inom personal och arbetsvetenskap och har de senaste åren arbetat som personalchef på SCA, först i Göteborg och nu senast i Stockholm. Min man Jacob är uppvuxen i Rengsjö och har en bakgrund inom grafisk formgivning och mediaproduktion innan han för några år sedan bytte bana för att arbeta med försäljning. Våra olika bakgrunder tillsammans med vårt stora gemensamma intresse för konsthantverk och inredning, ger oss en bra grund för att föra Växbo Lin framåt.

Vill du veta mer om Växbo Lin eller kanske ha en guidad tur av Hanna ring 0278-666 200 eller e-posta info@vaxbolin.se du kan även läsa mer på www.vaxbolin.se

 
 
 
 
 
 
Aktuellt – Nyheter


Välkommen till
Nätverkslunch i
Eskilstuna

Eskilstuna Kommun Företagsamma Kvinnor bjuder in alla intresserade till Nätverkslunch med temat ”Kvinnor är färgstarka stjärnor på näringslivets himmel”

Läs mer

 

Verkställande Kvinna
av Gabriella Mast-Weggeman

Boken innehåller praktiska råd för dig som vill köpa ett företag och erfarenheter från kvinnor som lyckats med sina företagsförvärv.

Boken tillägnas de kvinnor som drömmer om att forma en ny framtid som företagare och entreprenör. Läs mer 


Vill du också bli
en verkställande
kvinna?

Här kan du anmäla
ditt intresse till ett seminarum som hjälper
dig en bra bit på väg!